Kuten otsikostakin voi päätellä, olen taas rikkonut lupaukseni kirjoittaa useammin, olen siis ollut jonkinlaisessa talvihorroksessa.

Maanantai aamut ovat aika hirveitä. Kahdeksan tunnin koulupäivä ja aamulla huomasin että lukujärjestyksessä on myös liikuntaa, ja kaikki salivaatteet pyykissä. Keitellesäni aamukahvia kävin lainaamassa kämppikseltäni jotain käyttökelpoista. Join kahvit ja juoksin bussille. Kuinka ollakkaan, opettaja joka korjaa perjantain kokeet viikonlopun aikana ja palauttaa maanantai aamuna, eikä ole koskaan poissa, oli kipeänä tänään! Kaksi ensimmäistä tuntia siis vapaata. Historian kirja jäi kotiin kun sitä ei tänään ole, mutta keskiviikkona odottaa koe, lukemista 160 sivua.

Kämppikseni, parhaan ystävättäreni; Onnelin kanssa olemme tulleet siihen tulokseen että asunnossa on pakko olla jotain häikkää kun kummallakin on ollut yskä siitä lähtien kun muutettiin. Se on kylmä omakotitalon alin kerros, idyllisessä vanhassa puutalossa, Tromsan keskustassa. Harmi. Eli tänään ohjelmassa kolmen asunnon esittely. Yksi niistä on kunnon pent-house ja toivon tietysti että saisimme sen. Sitten on kaksi muuta keskustassa ja muutama mantereen puolella kun tämänhetkinen koti-kaupunkimme on siis saari.

Viimeinen viikko ennen joululoman alkua ja tupaten täynnä tapahtumaa. Huomenna on kampaaja ja taas muutaman asunnon esittely. Sitten se hemmetin historian koe keskiviikkona. Mainitsin ehkä aikaisemmin olevani tukihenkilö ja sekin tapaaminen pitäisi saada ahdettua jollekkin kalenterin sivulla. Salilla täytyisi keretä poikkeamaan kun torstaina on koulun tanssiaiset oikein amerikkalaisittain. Ne ovat yhdessä kaupungin parhaimmista baareista ja odotukset ovat korkeat.

Viikonlopun olin tapani mukaan töissä kotikylässä. Olin myös lapsenlikkana kun vanhemmat olivat pikkujouluissa. Isäpuoli tapansa mukaan, ja äiti-muorikin oli ilmeisesti aika hiprakassa. Sisareni ainakin naureskeli eilen aamulla kun edellä mainittu pariskunta oli yrittänyt seistä kovinkin suorassa ja esittää selväpäisiä parhaansa mukaan. Sunnuntai aamuna töihinlähtiessä nostin ystävällisesti äitin käsilaukun portailta eteisen lattialle, jossa on lattia lämmistys. Yllätys yllätys laukkuun oli laatattu mutkaisella kotimatkalla, eli se oli portailla ihan tarkoituksella. 

Takaisin maanantai-aamuun... Kaksituntia hurahti tuosta vain ja kolmas alkaa siis viiden minuutin päästä.

Jouluja!